Presentasjon av bidragsytere på konferansen «Tenke det – ville det – gjøre det»

Forfatter og lyriker Gro Dahle fremfører sin prolog som ble laget da litteraturhusbibliotekene i Vestfold ble åpnet i september 2013. Hun har akkurat mottatt kritikerprisen 2014  for beste barne- og ungdomsbok, som hun har utgitt sammen med sin mann Svein Nyhus. Bokas tittel er «Akvarium».

Mer om Gro Dahle

Aslak Sira Myhre er en norsk tidligere journalist og politiker (RV). Han har siden 2014 hatt stillingen som direktør for Nasjonalbiblioteket og var tidligere daglig leder for Litteraturhuset  i Oslo (2006-2014).  Han har vært mentor for prosjekt Litteraturhus Vestfold

Mer om Aslak Sira Myhre

Mette Milling er arkitekt og designer fra Aarhus i Danmark,  og er opptatt av innredning som gir mening. Sommeren 2014 var hun konsulent for 3 av litteraturhusbibliotekene i Vestfold for å skape og utvikle moderne og bærekraftige bibliotekrom.

Mer om Mette Milling

049Mette Milling

Forfatter Vidar Kvalshaug har 13 bøker bak seg og 20 års erfaring fra forskjellige sider av litteraturen, både som kulturredaktør, forlagsredaktør, anmelder og forlegger.  Han skal lede samtalen om drift av Litteraturhuset i Oslo, Sølvberget kulturhus i Stavanger og Bergen offentlige bibliotek.

Mer om Vidar Kvalshaug

Leikny Haga Indergaard har jobbet i årevis med nasjonal bibliotekutvikling, som biblioteksjef i Bergen har hun mange tanker om moderne bibliotekdrift og om litteraturhus.  Marit Egaas har i mange år ledet Stavangers kulturhus og har mye nyttig erfaring å dele om driften. Andreas Wiese er den nye lederen av Litteraturhuset i Oslo, etter Aslak Sira Myhre. Hør hans tanker om litteraturhusdrift.

Mer om Leikny Haga Indergaard

Mer om Marit Egaas

Mer om Andreas Wiese

TNB

Mandag kveld blir det mottakelse på Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. Dørene åpner

kl. 19.25 og kl 20.00 blir det minikonsert med visesanger Louis Jacoby

Mer om Louis Jacoby

Anne-Britt Gran har vært professor på avdeling for kommunikasjon og kultur på BI, Oslo siden 2009. Alle lokale fysiske kulturarenaer møter i dag ny konkurranse fra det globale virtuelle internettet, ikke minst gjelder det selve tidsbruken til folk. Hvordan skal bibliotekene/Litteraturhusene navigere i det nye digitale kulturlandskapet?

Mer om Anne-Britt Gran

Katti Hoflin er Stockholms nye biblioteksjef. Hun har jobbet som barneboks- og manusforfatter og artist. Hun var programleder innenfor Public servicetjenester i ca 20 år. I 2007 ble hun sjef for Rum för barn i Kulturhuset og skapte spesialbiblioteket TIoTretton for barn på mellomtrinnet. 2011 – 2014 ledet hun Dunkers kulturhus og Kulturskolan i Helsingborg.  

Mer om Katti Hoflin

Jens Thorhauge var fra 1997 til 2012 direktør for Styrelsen for Bibliotek og Medier. Før det direktør for Danmarks Biblioteksforening, sjef for Danmark Biblioteksskoles konsulent- og etterdannelsesavdeling i København og lektor på Biblioteksskolen i Aalborg. Har siden 2012 drevet Thorhauge Consulting. Fra 2014 medskaper i samarbeidet Scandinavian Alliance Group.

Mer om Jens Thorhauge

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s