Avslutning på konferansen «Tenke det – ville det – gjøre det»

Tidligere direktør for Styrelsen for Bibliotek og Medier i Danmark, Jens Thorhauge oppsummerte og avsluttet konferansen i Tønsberg. Tusen takk for en solid avslutning på to innholdsrike dager, Jens!  Her er presentasjonen:  Lithus og bib. Tønsberg 15

Flyer som bildefil s2flyer-som-bildefil-s1

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Konferanse. Bokmerk permalenken.

2 svar til Avslutning på konferansen «Tenke det – ville det – gjøre det»

  1. Kristin Strand Iden sier:

    Fantastisk flott oppsummering ++. Denne mannen hadde det vært artig å få høre igjen – kanskje i Tromsø under neste års store nasjonale happening?

    Jeg tror han har veldig rett i det han kaller vår GRUNNUTFORDRING: Å gi adgang til informasjon er ikke tilstrekkelig eksistensberettigelse for bibliotekene. Oppgaven er mer relasjonell: Å skape rammer for læring, inspirasjon, deltakelse og skapende virksomhet. Mange bibliotek har fått seg et skikkelig ansiktsløft eller helt nye lokaler etter tanken om ulike soner og ulike behov. Biblioteket skal være et sted for å lære, være, gjøre og oppleve. I den grad biblioteket evner å analyse samfunnsbehovene og etterkomme og markedsføre disse på en kvalitativ måte, vil bibliotekene ha framtida for seg. Jeg tror særlig to områder peker seg ut som betydningsfulle: A. Biblioteket som arena for læring, med samarbeid mellom fag- og folkebibliotek og med utdanningsaktører og lærekrefter. B. Biblioteket som arena for samtale og samhandling. En motkraft til kjøpesentersuget. Biblioteket som noe annet for den enkelte, for barnet, ungdommen, pensjonisten, for familien. Noe med sammenheng og perspektiv, med intellektuell og kulturell stimuli, en fortelling, en livsstil, et torg som gleder og utfordrer oss.
    Eller med Jens Thorhauge: Oppgaven er relasjonell – og det handler om læring, inspirasjon, deltakelse og skapende virksomhet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s