Høstprogrammet er klart!

Om krigshelter, musikkhistorie, ungdomskultur og forfattere

Litteraturhusbibliotekene i Vestfold byr på et rikt og variert høstprogram.  Litteraturhus Vestfold er et 3-årig prosjekt som raskt går mot slutten. Prosjektet er støttet av Nasjonalbiblioteket og Vestfold fylkesbibliotek.  Høstprogrammet for 2015 er det siste som presenteres via en felles katalog for litteraturhusbibliotekene i Larvik, Sandefjord, Tønsberg og Horten.  Se felles katalog her  Litteraturhusprogram-høst2015  Katalog på papir kommer til bibliotekene og rundt i Vestfold i løpet av sommeren.

Enkelte ganger samarbeider litteraturhusbibliotekene om felles programposter. Denne høsten kan publikum få høre  Svein Sæter fortelle om det eventyrlige livet til helten Knut Haugland på bibliotekene i Horten, Tønsberg og Larvik. Knut Haugland var med på Tungtvannsaksjonen og Kon-Tiki ekspedisjonen. I alle litteraturhusbibliotekene blir det Bokkafe, hvor to bibliotekarer fra Sandefjord og Tønsberg og Nøtterøy bibliotek presenterer bøker rundt et litterært tema.

LHB

Sandefjord bibliotek starter høstprogrammet sitt med det store arrangementet «Kultmania», hvor hele Hjertnes tas i bruk for de unge. Senere i september gis det innsikt i hva som skjer bak sceneteppet før en teateroppsetning eller på settet til en film- og TV-produksjon. Biblioteket får besøk av dramatiker Siv Rajendram Eliassen, som bl.a har skrevet spillefilmmanus til «Frikjent». TV-debatt om integrering hører også med i høstens program på biblioteket i Sandefjord.

Debatt & Mingling

Til litteraturhusbiblioteket i Larvik kommer blant annet forfatter Edvard Hoem. Han byr på en historisk reise fra slutten av 1800-tallet ved å presentere sin roman «Slåttekar i himmelen». Skoletaperen og eventyreren Samuel Massie er med helt i starten av Larviks høstprogram, og gir publikum historien om hvordan han gjenvant troen på seg selv og sitt eget liv da han møtte Jarle Andhøy.

TNB

Tønsberg og Nøtterøy bibliotek får besøk av Sara Schwardt i september. Schwardt var bare 12 år da hun startet sin 30-årige brevveksling med Astrid Lindgren. Når hun kommer til Tønsberg, vil hun fortelle historien om deres usedvanlige vennskap som oppsto via brev.

Det arrangeres et forfattermøte med tidligere blogger Linnéa Myhre i samtale med journalist Linn H. Mathisen. I samtalen vil den unge forfatteren fortelle om spiseforstyrrelser, tvangstanker, depresjon og om å ha et dårlig forhold til sin egen kropp.

Biblioteket fortsetter med sin populære programserie «Dypdykk i musikkhistorien». I høst er det jazzrock, Jaga Jazzist og shoegaze som står i fokus.

1782531_10152241136720516_1094288771_o

Horten bibliotek byr på Poesislam også denne høsten. Poesislam er en konkurranse som ligger i krysningspunktet mellom poesiopplesning, teatersport, hip-hop og stand-up. En viktig programserie i Hortens høstprogram blir «Ansikt til ansikt», hvor journalist Trude Brænne Larssen setter etnisitet på dagsorden i samtale med bl.a Faten Al-Hussaini, Amal Aden og Aina Basso.

Reklamer
Dette innlegget ble publisert i Arrangementer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s